На Сумщині СБУ затримала священника Московського патріархату, який шпигував для РФ

Служба безпеки України затримала священника Московського патріархату на Сумщині, який збирав розвіддані для росії. Про це 3 березня повідомляє прес-служба СБУ.

"СБУ затримала настоятеля храму УПЦ (МП), який збирав для фсб розвіддані про оборону Сумщини. Зловмисником виявився настоятель одного із храмів у Шосткінському районі Сумської області", - повідомили співробітники відомства.

Ворожий агент жив у Шосткінському районі Сумської області та збирав розвідувальні дані для ФСБ.

"За вказівкою агресора протоієрей збирав інформацію про дислокацію Сил оборони на території регіону. Насамперед він намагався виявити місця базування командних пунктів та складів з артилерійським озброєнням ЗСУ", - повідомили представники спецслужби.

Для виконання цього завдання зрадник багато їздив прикордонними територіями та знімав українські військові об'єкти на фото та відео. Після цього дані потрапляли до ворога для проведення прицільних ракетних та масованих артилерійських ударів по регіону, а також для здійснення диверсійних вилазок.

"Крім того, російський агент збирав персональні дані керівників місцевих органів влади та правоохоронців. Співробітники СБУ затримали зловмисника на спробі передачі агресору закритих відомостей про посадових осіб місцевих військових адміністрацій", - додали співробітники відомства.

Слідчі СБУ встановили, що зрадника завербували ще у вересні минулого року, проте він досі дотримувався прокремлівських поглядів. Для комунікації священник використовував анонімні месенджери, а інформацію надсилав у вигляді текстових повідомлень та медіафайлів із прив'язкою до місцевості.

Суд помістив протоієрея під. варту. Також йому повідомили про підозру в частині 2 статті 111 (Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Сумщині затримано російського шпигуна, який розвідував позиції ЗСУ у прикордонні з РФ.

Статті

Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Донбас
14.04.2024
18:21

Нове видання обіцяє жителям "ДНР/ЛНР" новини про кішку, яка народила кошенят, і нефарбований паркан. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу були традиційно нудними. Численні близькі до місцевої влади Телеграм-канали слідом за офіційними джерелами масової пропаганди цитували політиків чужої країни і на честь 12 квітня тиражували нічим не підкріплені...
Всі статті