На саміті у Вільнюсі лідери НАТО готують "солідний пакет" підтримки України

На саміті у Вільнюсі, який відбудеться в липні, лідери НАТО посилять підтримку України. Про це заявив генсек блоку Єнс Столтенберг під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, йдеться на сайті НАТО, - пише Lb.ua.

Столтенберг подякував президенту Байдену та Сполученим Штатам за їхню відданість зміцненню трансатлантичних зв'язків та підтримку, надану Україні.

Генеральний секретар зазначив, що допомога, яку союзники та партнери по НАТО надають нашій державі, має значення на полі бою та дозволила Україні розпочати контрнаступ.

Столтенберг також наголосив, що на саміті у Вільнюсі лідери ухвалять рішення щодо подальшого зміцнення стримування та оборони блоку. 

"Там ми погодимося підтримувати та посилювати підтримку України, ще більше зміцнювати наші сили стримування та оборони, що включає більш тверду прихильність до збільшення витрат на оборону. Я очікую, що союзники погодяться з тим, що 2% ВВП на оборону мають бути мінімумом і що ми всі повинні вкладати кошти в нашу оборону, нашу колективну безпеку", - сказав генсек.

"Я також очікую, що на саміті ви побачите солідний пакет як політичної, так і практичної підтримки України", - підкреслив зі свого боку держсекретар Блінкен.

Як повідомлялося, США оголосили про новий пакет військової допомоги для України в розмірі на $325 млн. До нього увійшли, зокрема, додаткові боєприпаси для NASAMS і HIMARS, а також 15 бойових машин піхоти Bradley.

Столтенберг також нині заявив, що український контрнаступ показав перші ознаки успіху. Однак необхідно бути готовим до того, що "цей наступ буде кривавим і важким". 

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті