На парад до Москви приїдуть декілька іноземних лідерів

На парад у Москву 9 травня все-таки приїдуть кілька іноземних лідерів. Про це повідомила "BBC News. Русская служба" 8 травня.

"Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв і прем'єр Вірменії Нікол Пашинян складуть компанію президенту Киргизстану Садиру Жапарову на параді Перемоги в Москві", – ідеться в повідомленні.

Підкреслюється, що раніше повідомлялося, що Жапаров стане єдиним іноземним лідером, який відвідає парад 9 травня, оскільки у нього заплановано офіційний візит до Москви. 5 травня стало відомо, що Путін також запросив на парад президента Таджикистану Емомалі Рахмона і він вилетів до росії 8 травня.

Запросили на парад і президента Туркменії Сердара Бердимухамедова. Про його реакцію на запрошення не повідомляють.

"При цьому раніше прессекретар Путіна Дмитро Пєсков повідомляв, що спеціальних запрошень на парад не було, оскільки дата – 78-та річниця закінчення війни – не кругла", – пише "BBC".

Зазначається, що 2022 року на параді Перемоги не було жодного іноземного лідера - у Кремлі також пояснювали, що нікого не запрошували, бо дата була "неюбілейною".

Раніше повідомлялось про скасування традиційного прийому путіна на 9 травня.

Раніше також повідомлялося, що російська влада скасувала паради на 9 травня в більш ніж 20 містах.

Статті

Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Світ
16.04.2024
10:17

«Енергійний контрудар може стати джокером у рукаві Сирського». Російські ЗМІ про Україну

"Загальна оцінка українських резервів приводить до висновку: наявних сил і засобів командуванню ЗСУ не вистачить для проведення стратегічного наступу. Але їх достатньо для енергійного контрудару оперативного масштабу на одному напрямку".
Всі статті