На окупованих територіях росіяни масово крадуть дітей, щоб тиснути на батьків - ЦНС

Російські окупанти на захоплених територіях масово "затримують" дітей, щоб тиснути на батьків. Про це 29 червня повідомили в Центрі національного спротиву.

"Окупанти затримують дітей на тимчасово окупованих територіях, щоб тиснути на їхніх батьків. Батькам затриманих погрожують позбавленням батьківських прав і депортацією дітей до Росії", - повідомляють у ЦНС.

Єдиною ж причиною таких затримань є боротьба з дітьми, які займають українську позицію та проявляють її. Зокрема, йдеться про відвідування українських інтернет-ресурсів, а також про суперечки з учителями через дії РФ.

"Такі цинічні затримання є одним з елементів тиску на батьків, які не хочуть оформляти російський "паспорт", - додали в Центрі.

Інформаторами для росіян у цих питаннях виступають "радники директорів шкіл з ідеології". Така посада з'явилася в школах на окупованих територіях, і обіймають її росіяни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Маріуполі окупанти почали перевіряти дітей "на лояльність Україні".

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті