На Лимано-Куп’янському напрямку ситуація загострилася, росіяни після затишшя пішли на штурми – Сирський

Ситуація на східному фронті останніми днями суттєво загострилась, ворог намагається наступати на Лимано-Куп'янському напрямку. Про це повідомив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський, слова якого 14 жовтня цитує Military Media Center.

"Противник, після завданих йому втрат, за два місяці відновився та розпочав активні наступальні дії в районі Макіївки, а згодом і на Купьянському напрямку. Тривають важкі бої. Головна мета ворога – розгром угруповання наших військ, оточення Куп’янська і вихід на рубіж річки Оскіл", - сказав Сирський.

Він зазначив, що противник здійснює щоденно десятки атак силами штурмових груп за підтримки бронетехніки, веде щільний мінометний і артилерійський вогонь по нашим позиціям. Втім, наші бійці дають йому відсіч та завдають суттєвих втрат.

Сирський також повідомив, що зустрівся з командирами частин та підрозділів, які виконують завдання на найбільш "гарячих точках" фронту.

"На місці були прийняті рішення щодо подальших дій та розв’язано ряд проблемних питань. Зустрівся з нашими військовослужбовцями, які безпосередньо виконують бойові завдання. Подякував їм за мужність, стійкість, героїзм, зразкове виконання свого військового обов’язку", - розповів він.

Командувач вручив відзнаки воїнам, які у складі ОТУ "Лиман" відбивають вторгнення ворога.

Як повідомлялося, на Лимано-Куп’янському напрямку за добу відбулося 19 бойових зіткнень, спалено ще 10 російських танків.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті