На Луганщині перейменовано близько 1500 назв вулиць та інших об'єктів - Лисогор

Близько 1500 назв вулиць та інших об'єктів топоніміки перейменували на Луганщині. Про це повідомив у Телеграм очільник Луганської ОВА Артем Лисогор 23 лютого..

"Триває процес перейменування назв вулиць, провулків, проїздів, проспектів, площ та інших об'єктів топоніміки.

Рішення про зміну назв приймають відповідні Комісії з питань перейменування топонімів, що утворені при військових адміністраціях населених пунктів", - повідомив Лисогор.. 

За його словами, до їх складу входять представники закладів культури та громадських організацій, журналісти, краєзнавці, історики, архітектори, фахівці української мови та літератури тощо. Крім цього, інформацію щодо топонімів висвітлюється на комунікаційних майданчиках адміністрацій. 

"Громадяни можуть долучатися до обговорення та ініціювати перейменування об'єктів.Зокрема, так було перейменовано ряд вулиць на честь загиблих Героїв з Луганщини, які захищали Україну та її суверенітет у російсько-українській війні", - зазначив очільник ОВА. . 

Перейменовують і ті об'єкти, які названі на честь діячів періоду радянської України, адже через окупацію РФ, архівні дані про певних осіб втрачені, підкреслив Артем Лисогор. .

Нагадаємо, у Харкові міськрада перейменували 65 топонімів, назви яких пов’язувались з росією. 

Як повідомлялося, вулицю Дніпра перейменовали на честь зруйнованого окупантами міста Луганщини.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті