На Луганщині окупанти прискорюють видачу водійських прав і номерів зразка РФ: добралися до Мілового

В окупованому 2022 року селищі Мілове Луганської області "влада ЛНР" вирішила прискорити процес заміни українських водійських посвідчень на російські, для чого в селище на п'ять днів із Луганська приїде так званий "мобільний пункт заміни водійських прав і номерів". Про це з посиланням на "центр громадських зв'язків правоохоронного відомства" повідомили сепаратистські ЗМІ 1 травня.

"Із 2 до 6 травня співробітники Луганського МРЕВ ДІБДР МВС по ЛНР проведуть виїзний прийом громадян у смт Мілове", – ідеться в повідомленні.

У повідомленні підкреслюється, що для заміни реєстраційних знаків транспортних засобів необхідно пред'явити паспорт громадянина РФ або посвідку на проживання в РФ, а також документи, що підтверджують постійне проживання на території "ЛНР".

Як повідомляють місцеві жителі, досі для заміни водійських посвідчень мешканців Мілового та екс-Міловського району (за новим адмінрозподілом увійшов до Старобільського) запрошували до Луганська - це майже 170 кілометрів дорогою, наповненою військовою технікою. Оскільки міловчани робили це вкрай неохоче, виникла необхідність на п'ять днів привезти в регіон "мобільний пункт". Водночас цей район Луганщини – один із найбільш малонаселених у Луганській області. Так, станом на 2020 рік районний центр Мілове поряд із Марківкою був найменш населеним районним центром Луганщини – тут проживало приблизно 5800 тисяч осіб. Після окупації в лютому 2022 року значна частина населення виїхала.

Раніше повідомлялося, що жителі Рубіжного Луганської області беруть довідки, що в їхніх квартирах живуть окупанти: ті "мотають" електрику, а власникам приходять рахунки.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті