На Київщині відновлено понад 13 тисяч об'єктів, пошкоджених через російську агресію

У Київській області відновлено понад 13 тис. об'єктів, які зазнали ушкоджень унаслідок бойових дій, загалом зруйновано та пошкоджено понад 28 тис. об'єктів. Про це повідомив голова ОДА Руслан Кравченко під час брифінгу 14 жовтня.

"Йдеться про відновлення багатоповерхівок, приватних будинків, медзакладів, шкіл, дитсадків тощо", - повідомляє пресслужба ОВА.

Під час брифінгу Кравченко нагадав, що контроль за всіма етапами відновлення посилено та звернувся до правоохоронних органів регіону з проханням здійснити повну та об'єктивну перевірку тендерів і закупівель із відновлення.

"Перші результати вже є. Перевірки тривають", - зазначається в повідомленні.

Було також створено Наглядову раду з питань відновлення, у якій беруть участь представники міжнародних інституцій та громадських організацій, незалежні експерти. Учасники ради сформували каталог відновлення Київської області за 2022 рік і працюють над каталогом відновлення за 2023 рік.

Окрім цього, поточного тижня було створено робочу групу "Прозорість та підзвітність", у її складі представники правоохоронних органів, НАЗК та інших антикорупційних інституцій. Триває робота з формування пакету конкретних антикорупційних заходів.

КОВА також замовила роботи на 56 об'єктів, які відновлюють коштом Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Було створено комісію, завданням якої буде перевірка робіт на об'єктах. До її складу ввійшли представники профільних департаментів ОВА, правоохоронних органів, технагляду, Держпраці, наглядової ради, ДТЕК тощо.

Зазначається, що "комісія на місцях буде фіксувати всі проблемні питання та оперативно їх усувати. Уже перевірили відбудову дитсадка в Бишеві. На черзі – чотири багатоквартирні будинки в Бучі".

"Наступного тижня продовжимо роботу з проведення тендерних закупівель. Департамент регіонального розвитку КОВА планує провести дев'ять тендерів. Зокрема з відбудови садочків, житлових будинків, медзакладів, шкіл. Запрошуємо всіх охочих взяти участь. Також зауважу: буде використовуватись уніфіковане технічне завдання для всіх учасників тендеру, яке рекомендоване фахівцями ПРООН", - наголосив Кравченко.

Нагадаємо, в Україні завершилися зйомки фільму "Буча" - драми, яка розповідає про страшні події, які відбулись на Київщині під час російської окупації у лютому-квітні 2022 року. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті