На фронті відбулося 97 зіткнень із окупантами, ЗСУ стримують ворога на семи напрямках – Генштаб

Дев’яносто сім бойових зіткнень відбулося на фронті між Силами оборони України та військами окупантів протягом доби. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в зведенні вранці 6 грудня.

Зокрема, на Лимано-Куп’янському напрямку українські захисники відбили 34 атаки в районах Синьківки Харківської області, Новоселівського, Серебрянського лісництва, Білогорівки Луганської області та Тернів, Спірного, Веселого, Роздолівки Донецької області. 

Ще десять ворожих атак наші воїни відбили в районах Богданівки, Кліщіївки та Андріївки та продовжували штурмові дії південніше Бахмута Донецької області.

Водночас на Авдіївському напрямку українські захисники продовжували стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Сили оборони успішно відбили 25 атак противника в районах східніше Новобахмутівки, Степового, північно-східніше Бердичі, Авдіївки, Сєверного, Первомайського Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку ЗСУ стримували окупантів в районах Красногорівки, Мар’їнки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де загалом відбили 18 атак. Ще одну зупинили поблизу Золотої Ниви на Шахтарському напрямку.

Крім того, на Запорізькому напрямку українські бійці відбили всі атаки ворога, який намагався відновити втрачене положення в районах західніше Вербового.

Як повідомлялося, в районі острова Зміїний знищено російський бомбардувальник Су-24М.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті