На Донеччині порахували, скільки мільйонів потребує відновлення роботи підприємств рибної галузі

Рибна галузь Донецької області потребує значної фінансової підтримки, - пише Департамент агропромислового розвитку та земельних відносин Донецької ОВА в Телеграм.

Зазначається, що про це йшлось під час засідання робочої групи з розроблення проєкту Програми розвитку рибного господарства області до 2030 року, яке провів в. о. начальника Донецької ОВА Ігор Мороз 18 жовтня,

"Відновлення роботи підприємств рибної галузі Донеччини потребує фінансової підтримки. Необхідно закупити 5 тонн маточного поголів’я на суму 1,1 млн грн та 150 тонн рибопосадкового матеріалу на 12 млн грн", - сказано в повідомленні.

Акцентується, що рибна галузь області зазнала значних втрат внаслідок руйнування виробничих потужностей галузі, пошкоджених внаслідок бойових дій, спричинених військовою агресією РФ проти України. За оперативними даними, збитки в галузі рибного господарства області складають 37,4 млн грн.

Вже сьогодні розглядається питання щодо відновлення та подальшого розвитку аквакультури на території області.

"Аквакультура – це не тільки вирощування риби, це зайнятість населення, диференціація бізнесу й нові технології. Цей сектор виробництва продуктів харчування і буде відігравати вирішальну роль у забезпеченні продовольчої безпеки  регіону", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що Донецька область має величезний потенціал для розвитку аквакультури, адже до початку повномасштабного вторгнення на підконтрольній території області нараховувалось 1622 водні об’єкти. Практично у кожній громаді є десятки водойм, і це потрібно використовувати.

Раніше повідомлялось, що Донецька ОВА повідомила, наскільки змінилась ціна на хліб у прифронтовій області за останній місяць.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті