На Донеччині число учнів з початку навчального року скоротилося на понад 2 тисячі

У 275-ти загальноосвітніх школах Донеччини, які наразі працюють в регіоні, число учнів з початку навчального року скоротилося на 2,2 тис. Про це 21 листопада на брифінгу сказала директор Департаменту освіти і науки Донецької ОВА Тетяна Сідашева, повідомляє Укрінформ.

«Освітяни Донеччини працюють. На жаль, ми продовжуємо працювати в дистанційному форматі. У нас працює 275 шкіл. Контингент наш зменшується навіть у порівнянні з 5 вересня, коли ми це розпочинали. Тому що люди продовжують евакуюватися, продовжують виїжджати до інших областей... На 5 вересня у нас було десь 92 тис. учнів, а на сьогодні у нас фактично 89,8 тис. учнів», - сказала Сідашева.

Вона уточнила, що на Донеччині щотижня відбувається невеличке скорочення учнів, тому що їхні батьки приймають відповідні рішення, і діти ідуть в інші школи в інших регіонах, де вони зараз перебувають. «І мабуть, на сьогодні це є правильним», - заявила керівниця департаменту.

За її словами, в регіоні продовжують працювати освітні локації – це освітні консультативні пункти, і на сьогодні їх працює 37.

«Але все залежить від самої території та ситуації. Працюють центри там, де ми маємо змогу, і поки вимушено через ворожі обстріли припинив працювати такий пункт в Очеретенській громаді», - розказала Сідашева.

Вона пояснила, що освітні консультативні пункти – це там, де надають консультації, де є можливість отримати підручники, завдання, отримати рекомендації від вчителя і взагалі поспілкуватися з педагогами.

Як повідомлялося, Донеччина постійно перебуває під обстрілами з боку російських військ, ворог щодня вбиває та травмує цивільних жителів, руйнує житлові та адміністративні будинки, школи, дитсадки, лікарні, інфраструктурні та цивільні об'єкти у регіоні.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті