Міністри країн "двадцятки" не домовилися про заяву із засудженням росії

В Індонезії завершилася дводенна зустріч міністрів фінансів та голів центробанків, на якій обговорювалися, крім іншого, можливі санкції проти РФ, але саме через ставлення до російської агресії проти України міністри не зробили навіть спільної заяви. Про це повідомляє ВВС News із посиланням на главу американського казначейства Джанет Йеллен 16 липня.

"Це складний час, тому що росія - частина "двадцятки", і вона не погоджується з тим, як ми дивимося на війну", - сказала Йеллен.

За її словами, втім, всі країни "двадцятки" згодні, що необхідно вжити заходів, щоб не допустити світової продовольчої кризи.

Схожу заяву зробила міністр фінансів Індонезії Шрі Муліані Індраваті - міністри дійшли згоди на всі теми, що обговорювалися, але про єдину заяву з засудженням росії не домовилися.

У конференції з відеозв'язку брали участь російський міністр фінансів та його український колега, який зажадав накласти на росію жорсткіші санкції.

За словами аналітиків, нездатність учасників саміту узгодити єдиний текст заяви за його підсумками ілюструє слабкість колись могутньої економічної групи.

"Світова економіка зараз перебуває в стані втрати управління - G20 паралізована путінською війною, а G7 нездатна виступити лідером на благо світової спільноти", - наводить ВВС думка голови Центру політики глобального розвитку університету Бостона Кевіна Галлахера.

Як раніше повідомлялося, американський філософ і політолог Френсіс Фукуяма впевнений, що президент РФ путін бреше, коли каже, що в Україні вони "ще навіть не починали".

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті