МВФ незабаром оголосить про 4-річну програму на 15 млрд доларів для України - Financial Times

Міжнародний валютний фонд найближчим часом оголосить про нову чотирирічну програму кредитування України на суму 15,6 мільярда доларів. Про це повідомляє The Financial Times.

Видання посилається на джерело, згідно з яким оголошення про програму неминуче – його зроблять за кілька днів. Також наголошується, що під час переговорів обговорювалася сума у діапазоні від 14 до 16 мільярдів доларів.

Також за даними The Financial Times, на МВФ чинять тиск, щоб він надав більш комплексний пакет допомоги для країни, яка була економічно спустошена повномасштабним вторгненням Росії в лютому 2022 року. Офіційно Міжнародний валютний фонд підтвердив, що переговори з українською владою були продуктивними.

"Спираючись на цей прогрес, співробітники та влада розраховує завершити обговорення найближчими днями", - сказав постійний представник МВФ в Україні Ваграм Степанян.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні у рамках нової кредитної програми.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті