МВФ готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової кредитної програми - Bloomberg

Міжнародний валютний фонд готовий надати значну економічну підтримку Україні в рамках нової повноцінної кредитної програми. Про це в інтерв’ю Bloomberg заявила директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва, - пише Укрінформ.

«Виходячи з діяльності української влади, ми впевнені, що наша підтримка може бути значною. Ви побачите, що ми дуже швидко просуваємось в питанні нової програми, тому що ми маємо надійну основу для неї завдяки програмі моніторингу, яку ми щойно завершили», - сказала вона після візиту до Києва.

Останній огляд МВФ підтвердив прогрес України, але не надав жодних подробиць нової програми допомоги країні. Проте Георгієва дала зрозуміти, що це буде довгострокове зобов'язання Фонду.

«Ми, безумовно, говоримо про довшу тривалість (дії програми – ред.), бо очевидно, що українські політичні виклики не зникнуть найближчим часом», – сказала директор-розпорядник МВФ.

За її словами, питання корпоративного управління та боротьба з корупцією будуть основною частиною програми, додавши, що зміцнення інституцій потребує подальшого вдосконалення.

«Україна може досягти прогресу в боротьбі з корупцією, бо люди не будуть терпіти розкрадання грошей, коли падають бомби», – зазначила Георгієва.

Як повідомлялося,  директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва високо оцінила діяльність Української держави та всіх інституцій, які продовжують роботу попри повномасштабне російське вторгнення.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті