Морпіхи ЗСУ вже тренуються на фінських бронетранспортерах Sisu XA-180 (ФОТО)

Фінські колісні бронетранспортери Sisu XA-180 надійшли на озброєння морської піхоти ЗСУ, - повідомляє 2 грудня "Мілітарний".

"Військові продемонстрували взаємодію з бронетехнікою під час занять на полігоні з удосконалення володіння зброєю", - йдеться у повідомленні.

У тренуваннях брав участь особовий склад одного з підрозділів 36 окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського та 1 ОБМП.

Зазначається, що морпіхи на практиці відпрацювали штурм будівлі та знищення вогневих точок противника із бронетехніки та ручних реактивних піхотних вогнеметів українського виробництва РПВ-16.

За легендою навчань, українські військові на бронетранспортері Sisu XA-180 висунулися на вогневий рубіж, де відбулося десантування особового складу та вогневий контакт з умовним противником.

У цей час вогнеметники кількома пострілами з РПВ-16 ефективно відпрацювали по умовній позиції ворога.


Вперше у підрозділах Збройних Сил України бронетранспортери Sisu XA-180 були помічені у вересні. Їхні фото опублікували у своїх соцмережах українські військові.

Ймовірно, цю техніку ЗСУ отримали із запасів фінської армії у рамках одного із пакетів військової підтримки України.

Відзначається, що фінський бронетранспортер ХА-180 на замовлення уряду Фінляндії створила компанія Sisu на початку 1980-х. БТР XA-180 – базова версія, він озброєний великокаліберним кулеметом 12,7 мм. На машині використовують доопрацьовану колісну базу комерційного вантажного автомобіля Sisu SA-150.

Корпус бронетранспортера зварений із сталевих бронелистів і має товщину в лобовій частині 10 мм. Водій та командир розміщуються в передній частині.

Моторно-трансмісійне відділення знаходиться у середній частині машини. У кормовій частині бронетранспортера розташоване десантне відділення та двостулкові двері для бійців. У кожному борту БТР є амбразури для стрільби з особистої стрілецької зброї та спостережні віконця з бронескла.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті