У Білорусі розпочалися спільні зі ЗС РФ льотно-тактичні навчання

З 27 по 31 травня «в рамках вдосконалення єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії» проводяться спільні льотно-тактичні навчання. Про це повідомило МО РБ, - пише ТГК «Беларскі Гаюн».

До навчань залучаються авіаційні бази, підрозділи зенітних ракетних і радіотехнічних військ ЗС РБ, а також екіпажі розвідувальної, винищувальної та армійської авіації ПКС ЗС РФ. Керівництво навчаннями здійснюватиме командувач ВПС і військ ППО Білорусі.

Під час навчань будуть відпрацьовані питання управління різнорідними силами авіації, а також організації взаємодії під час виконання ними навчально-бойових завдань. Основні зусилля будуть спрямовані на вирішення завдань із прикриття державних і військових об'єктів від ударів засобів повітряного нападу. Також на авіаційних полігонах екіпажам належить відпрацювати прикриття підрозділів сухопутних військ.

«Раніше ми повідомляли про прибуття на аеродром “Барановичі” восьми гелікоптерів Мі-8 і Мі-24 ВКС РФ. Крім вертольотів, на аеродромі постійно перебувають два розвідувальні літаки Су-24МР ПКС РФ і щонайменше чотири винищувачі Су-30СМ ПКС РФ. Також із 21 травня на аеродромі «Ліда» перебуває літак Іл-22ПП. Судячи з прес-релізу МО РБ, перераховані літаки і вертольоти братимуть участь у навчаннях від ПКС РФ", - пише паблік. 

Зазначається, що за інформацією «Беларскі Гаюн», з аеродрому «Мачулищі» вилетіли дванадцять вертольотів ВПС РБ. Частина з них прямує на аеродром «Барановичі», ще частина - на аеродром «Осовці».

«Активність, ймовірно, пов'язана з початком навчань. Польотів винищувальної та штурмової авіації ВПС РБ наразі не фіксується. Примітно, що (поки що) на офіційних ресурсах МО РФ немає інформації про проведення навчань. Укупі з передачею керівництва навчаннями білоруським військовим, це лише підкреслює «важливість» заходу для російської сторони. Аналогічним чином відбувалося і з висвітленням льотно-тактичних навчань 2023 року", - уточнив моніторинговий паблік.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті