МОК допустить російських та білоруських спортсменів до Олімпійських ігор-2024

Міжнародний олімпійський комітет допустить до індивідуальних змагань спортсменів з росії та Білорусі в Олімпійських ігор-2024 у Парижі в нейтральному статусі за особистими умовами. Про це повідомляє прес-служба МОК 8 грудня.

"Індивідуальні нейтральні спортсмени - це спортсмени з російським або білоруським паспортом. Будуть застосовуватися суворі умови допуску, засновані на рекомендаціях, виданих Виконкомом МОК 28 березня 2023 року для міжнародних федерацій та організаторів міжнародних спортивних заходів", - зазначили у МОК.

Також повідомляється, що спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права бути заявленими чи брати участь у змаганнях. Допоміжний персонал, який активно підтримує війну, не залучатиметься.

Те ж саме передбачається для спортсменів та персоналу, які перебувають на контракті з російськими або білоруськими військовими або органами національної безпеки.

У МОК додали, що жоден прапор, гімн, кольори чи будь-яка інша ідентифікація росії чи Білорусі не будуть демонструватися на ОІ - 2024 та жоден російський чи білоруський уряд чи державні чиновники не будуть запрошені чи акредитовані.

Зазначається, що серед 4600 спортсменів з усього світу, які пройшли відбір до Парижа-2024, є лише вісім з російським паспортом і троє з білоруським.

Як повідомлялось раніше, збірну росії з футболу не допустили до участі в Лізі націй 2024/2025.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті