Мобілізаційний резерв в Україні становить майже 5 млн чоловіків - дослідження

Станом на початок 2024 року мобілізаційний резерв України становить понад 4,8 млн чоловіків, з них понад 700 тисяч - чоловіки віком 18-26 років. Про це йдеться у дослідженні видання Texty, опублікованому 7 березня.

"В Україні близько 5 млн чоловіків, яких можна призвати. ...Ми закладаємо шалену похибку в підрахунках: останній перепис населення проводили у 2001 році. Ніхто не знає, скільки точно людей живе й жило в Україні", - сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що дані наведено згідно з демографічним прогнозом Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи НАН України на 2023 рік. Прогноз моделювали у 2020-му. 

"Ми обрали ці дані тому, що прогноз виключає населення окупованих територій, а демографічна оцінка на короткий термін дуже чітка. З усіх варіантів прогнозу обрали сценарій низької народжуваності, низького міграційного приросту та низької очікуваної тривалості життя. Такий вибір зумовлений попередньою пандемією та очікуваннями нового російського вторгнення", - уточнюють автори дослідження.

Зазначається, що до повномасштабного вторгнення в Україні проживало трохи менш як 10,5 млн чоловіків віком від 18 до 59 років (без урахування окупованих Криму та Донбасу). Далі підрахунки робились методом віднімання від цієї цифри інших.

Так, у Силах оборони на сьогодні перебуває щонайменше 1,1 млн людей, у тому числі понад 60 тисяч жінок. Крім того, за дуже приблизними оцінками, українські втрати загиблими й пораненими вже становлять близько 200-300 тис. людей.

Отже, від 10,5 млн віднімається приблизно 1,3 млн.

Так само "мінусуються" від мобілізаційного резерву 570 тисяч чоловіків - населення окупованих територій без внутрішньо переміщених осіб. 

Так само - ті чоловіки 18-64 років, які перебувають за кордоном (близько 865 тисяч) тощо.

Раніше українців попередили про небезпечні листи від "мобілізаційного відділу".

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті