Український співак, композитор Антон Вельбой став амбасадором проєкту «Збережіть українську культуру»

Український співак, композитор Антон Вельбой став амбасадором проєкту «Збережіть українську культуру».Про це повідомляє прес-служба Міністерства культури та інформаційної політики.

«Культура, як і мова та територія, є неодмінними складовими для ідентифікації українського народу. Я впевнено можу сказати, що ми талановита нація та багаті на культурні пам’ятки - нам є чим пишатися! Тому сьогодні, коли наша країна переживає трагічні часи, коли російські прибульці намагаються знищити наше коріння, руйнуючи театри, музеї, будинки культури, ми маємо об’єднуватися. У кожного свій фронт, і я як артист, усвідомлюю свою соціальну місію, тому приєднуюсь до проєкту. Бо, ми маємо докласти максимум зусиль, щоб зберегти нашу історію, щоб майбутні покоління не забували, хто ми та звідки», - сказав співак.

Наразі музикант перебуває з гастролями у Канаді й на своїх концертах долучиться до збору коштів на відбудову зруйнованих російською федерацією українських пам’яток та об’єктів культури.

У міністерстві додають, що це вже четвертий лідер суспільної думки, який долучився до проєкту. 

Наразі на порталі завантажено 21 об'єкт з розподілом на категорії: «повністю зруйновані», «пошкоджені» та «ті, які призупинили свою роботу».  

Для реставрації, презентованих на порталі об'єктів, треба понад 470 мільйонів гривень. Але, зважаючи на кількість пошкоджених об'єктів по країні, цей список, на жаль, буде лише доповнюватися.

Раніше до збору коштів долучився Святослав Вакарчук, який передав 350 тисяч гривень на відновлення Національного літературно-меморіального музею Г. С. Сковороди.

Проєкт «Збережіть українську культуру», був презентований наприкінці серпня. Він спрямований на залучення благодійних коштів для відбудови пам'яток культурної спадщини в Україні.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті