Міноборони виявило необліковані мікросхеми вартістю у понад 65 млн грн у військовій частині на Житомирщині

Міноборони України під час аудиту виявило та не допустило втрати зниклих з обліку мікросхем з вмістом дорогоцінних металів у військовій частині на Житомирщині. Про це повідомляє Міноборони у своєму телеграм-каналі 30 листопада.

"Під час перевірки знайдено блоки з невідомим вмістом в двох гаражах на території військової частини. Після огляду зʼясувалось, що, згідно з паспортними даними, в блоках - орієнтовно 50 тонн необлікованих плат з вмістом дорогоцінних металів: 28 кілограмів золота, 60 кілограмів срібла, 590 грамів металів платинової групи", - зазначається у повідомленні.

У Міноборони додали, що у ході аудиту встановлено, що ці плати не перебували на обліку військової частини, хоча одним із завдань підрозділу було зберігання цього майна.

"Обставини, яким чином дорогоцінне майно зникло з обліку і чому зберігалося необлікованим, встановлюють", - зазначили у міністерстві.

Також повідомляється, що знайдені дорогоцінні плати знову поставлені на облік, а їх оціночна вартість становить 65,66 мільйона гривень.

Як повідомлялось раніше, Міноборони виявило майже 40 мільйонів збитків на закупівлі генераторів у військовій частині на Чернігівщині.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті