Міноборони України та посольство США домовилися про розширений моніторинг використання зброї

Міноборони України спільно з Відділом оборонного співробітництва посольства США домовились про розширений моніторинг кінцевого використання зброї та підписали відповідну Концепцію. Про це Міноборони повідомило у своєму телеграм-каналі 27 листопада.

"Тепер Міноборони забезпечить додаткову прозорість щодо зберігання та використання іноземної зброї. Окремі типи ракет, пускових установок, БПЛА та прилади нічного бачення, передані американськими партнерами, потребують ретельного контролю та особливих умов зберігання", - зазначається у повідомленні.

У Міноборони додали, що розширений моніторинг кінцевого використання зброї передбачає регулярні інвентаризації, спільні фізичні перевірки з партнерами та спецперевірки.

Також повідомляється, що фахівці США регулярно братимуть участь у спільних перевірках на місцях та консультуватимуть з необхідних питань, адже “Моніторинг кінцевого використання товарів оборонного призначення наданих США – це спільна відповідальність країни-партнера та Уряду США”, - сказано у Концепції.

Як повідомлялось раніше, жодних випадків потрапляння в чужі руки американської зброї, яка надходить в Україну, не виявлено.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті