Міноборони спрямує до бюджету кошти, отримані від реалізації дорогоцінних металів з необлікованих мікросхем

Міністерство оборони України спрямує до державного бюджету кошти від реалізації дорогоцінних металів, які будуть отримані шляхом переробки необлікованих плат, виявлених у військовій частині на Житомирщині. Про це Міноборони повідомило у Телеграм 5 грудня.

"Найближчим часом Управління планує укласти відповідні контракти на його переробку зі спеціалізованими підприємствами. Надалі отримані від реалізації металів кошти, згідно з нормативами, встановленими НБУ, будуть спрямовані до державного бюджету та спеціального фонду Міноборони у пропорціях: для золота та платинових металів - 80% і 20%, срібла – 50% і 50% відповідно", - зазначається у повідомленні.

У Міноборони очікують, що роботи за контрактами завершать до березня 2024 року.

Однак зазначається, що ці терміни можуть бути подовжені у випадку ухвалення правоохоронними органами рішення щодо долучення цього майна як речових доказів у відповідному кримінальному провадженні.

За інформацією МІноборони оціночна вартість дорогоцінних металів - 65,66 мільйона гривень, однак остаточна вартість дорогоцінних металів буде визначена на підставі висновку акредитованої лабораторії.

Нагадаємо, що Міноборони виявило необліковані мікросхеми вартістю у понад 65 млн грн у військовій частині на Житомирщині.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті