Міноборони спрямує до бюджету кошти, отримані від реалізації дорогоцінних металів з необлікованих мікросхем

Міністерство оборони України спрямує до державного бюджету кошти від реалізації дорогоцінних металів, які будуть отримані шляхом переробки необлікованих плат, виявлених у військовій частині на Житомирщині. Про це Міноборони повідомило у Телеграм 5 грудня.

"Найближчим часом Управління планує укласти відповідні контракти на його переробку зі спеціалізованими підприємствами. Надалі отримані від реалізації металів кошти, згідно з нормативами, встановленими НБУ, будуть спрямовані до державного бюджету та спеціального фонду Міноборони у пропорціях: для золота та платинових металів - 80% і 20%, срібла – 50% і 50% відповідно", - зазначається у повідомленні.

У Міноборони очікують, що роботи за контрактами завершать до березня 2024 року.

Однак зазначається, що ці терміни можуть бути подовжені у випадку ухвалення правоохоронними органами рішення щодо долучення цього майна як речових доказів у відповідному кримінальному провадженні.

За інформацією МІноборони оціночна вартість дорогоцінних металів - 65,66 мільйона гривень, однак остаточна вартість дорогоцінних металів буде визначена на підставі висновку акредитованої лабораторії.

Нагадаємо, що Міноборони виявило необліковані мікросхеми вартістю у понад 65 млн грн у військовій частині на Житомирщині.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті