Мінфін чекає від Міноборони та Генштабу пропозицій щодо покриття витрат на додаткову мобілізацію

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що держава виснажила внутрішній потенціал для фінансування військових потреб, і у питанні мобілізації Міністерство фінансів чекає від Міністерства оборони й Генштабу рішення щодо оптимізації чинних видатків. Про це міністр розповів в інтерв'ю Forbes Україна.

Марченко стверджує, що Мінфін не отримав від Міноборони інформації про те, яку потребу треба буде забезпечити, а з Генштабом міністерство не працює.

Тому, каже міністр, про конкретні цифри для фінансування мобілізації поки що зарано говорити, адже «відповідальні структури» не сформували розуміння потреб.

За його словами, йому потрібно розуміти, коли саме треба знайти кошти для фінансування мобілізації.

"Нам потрібно розуміти в часі — їх потрібно знайти вже сьогодні, чи це березень-квітень-травень, можливо, друге півріччя", — сказав він і додав, що штучно збільшити видатки не вийде, бо "їх просто немає".

Крім того, Марченко прокоментував заяву президента Володимира Зеленського про те, що мобілізація буде коштувати Україні додаткових 500 мільярдів гривень. Міністр фінансів каже, що такі розрахунки "досить коректні".

Нагадаємо, у Мінфіні заявили, що не розуміють проблеми із забезпеченням військових, на яких щодня виділяється 5 мільярдів. 

Як повідомлялось раніше, Залужний прокоментував новий закон про мобілізацію.

Статті

Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Всі статті