Металошукачі, дрони, бетонорізи: ДСНС отримала від американців обладнання на більш ніж $800 тисяч (ФОТО)

ДСНС отримала від американських партнерів обладнання на суму понад 800 тисяч доларів США. Про це повідомило МВС України у своєму Телеграм-каналі.

"Уже кілька місяців поспіль у межах програми "Український фонд швидкого реагування" Міжнародна рада досліджень і обмінів (IREX) за підтримки Держдепартаменту США надає критично важливе обладнання для підрозділів Служби по усій Україні на загальну суму понад 800 тис. доларів США", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що, зокрема, ДСНС отримала 117 металошукачів, 200 бетонорізів та 85 дронів.

Надані металошукачі MEPAK, зокрема, 11 підводних, покликані виявляти вибухонебезпечні предмети, які лишаються після окупантів.

Зазначається, що бетонорізи STIHL та додаткове устаткування до них активно використовують для розрізування металевих та бетонних конструкцій та рятування людей з-під завалів. Вони стали в нагоді, зокрема, під час рятувальних робіт після атаки РФ на торговий центр у Кременчуці.

Підкреслюється, що дрони DJI Mavic 3 працюють у 24 областях для ефективної ліквідації пожеж, пошуку людей та координації ефективної роботи ДСНС.

Раніше повідомлялось, що Україна отримає 500 електрогенераторів від 17 країн Євросоюзу.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті