Мешканцю Слов’янська "світе" 15 років за гратами за наводку окупантів на позиції ЗСУ

Мешканцю Слов'янська, який наводив окупантів на укріпрайони, військову техніку та склади з боєприпасами ЗСУ, загрожує до 15 років ув'язнення. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Телеграм 10 листопада.

"Упродовж місяця чоловік, використовуючи месенджер "Telegram", надсилав військовому квазіреспубліки чисельні голосові повідомлення про розміщення українських захисників у своєму місті та на його околицях. Він розповідав про воєнні об’єкти, деталізував місцезнаходження казарм і укріплених районів", - зазначається у повідомленні.

У прокуратурі додали, що намагаючись бути максимально корисним для представників ворожої армії, чоловік детально описував їм місця зосередження військової техніки та складів з бойовими припасами, додаючи назви вулиць і конкретних будівель.

На вирок суду обвинувачений чекає під вартою.

Максимальне покарання за санкцією статті – 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на такий самий строк та конфіскацією майна. 

Як повідомлялось раніше, за передачу інформації російським військовим судитимуть мешканця Костянтинівки.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті