"Має бути український сценарій": на засіданні Ставки проаналізували інформацію розвідки і спланували "конкретні операції"

Інформацію української зовнішньої розвідки щодо ймовірних російських дій наступного року проаналізували під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 1 грудня. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі. 

"Була на Ставці й доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року. Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24-й рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що, зокрема, це стосується й питань мобілізації. 

"Всі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни - і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції - я чекаю на комплексні рішення", - сказав також Зеленський.  

Зазначається, що, крім цього, командувачі з фронту та Головнокомандувач доповіли щодо ситуації на передовій за всіма основними напрямками. Це Купʼянськ, Лиман, Мар’їнка, Авдіївка, Запоріжжя. 

"І, зокрема, наші дії в Херсонській області", - підкреслив Президент.

Крім того, він заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами.

Раніше повідомлялось, що в Україні планують змінити практику призову на військову службу.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті