"Має бути український сценарій": на засіданні Ставки проаналізували інформацію розвідки і спланували "конкретні операції"

Інформацію української зовнішньої розвідки щодо ймовірних російських дій наступного року проаналізували під час засідання Ставки Верховного Головнокомандувача 1 грудня. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму Телеграм-каналі. 

"Була на Ставці й доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року. Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24-й рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам", - зазначив Зеленський.

Він підкреслив, що, зокрема, це стосується й питань мобілізації. 

"Всі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни - і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції - я чекаю на комплексні рішення", - сказав також Зеленський.  

Зазначається, що, крім цього, командувачі з фронту та Головнокомандувач доповіли щодо ситуації на передовій за всіма основними напрямками. Це Купʼянськ, Лиман, Мар’їнка, Авдіївка, Запоріжжя. 

"І, зокрема, наші дії в Херсонській області", - підкреслив Президент.

Крім того, він заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї, готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами.

Раніше повідомлялось, що в Україні планують змінити практику призову на військову службу.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті