Маріупольський підліток Богдан Єрмохін, якому вручили повістку до армії РФ, виїхав з росії

Маріупольський підліток Богдан Єрмохін, якому вручили повістку до армії РФ, виїхав з росії, він перебуває в Білорусі разом із сестрою. Про це в Телеграм повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Викрадений із Маріуполя підліток-сирота Богдан Єрмохін покинув Росію. Про це публічно повідомили сам Єрмохін та його адвокат Катерина Бобровська. Підліток прилетів до Білорусі і зараз перебуває там разом із сестрою, яка є законною опікункою Богдана, за інформацією Бобровської", - повідомив він.

Раніше український уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що українська сторона домовилась про повернення маріупольського підлітка Богдана Єрмохіна. Лубінець підтвердив, що є домовленості про повернення Богдана до України та його возз’єднання з сестрою.

Нагадаэмо, Богдан Єрмохін - сирота з Маріуполя, хлопець кілька років тому втратив обох батьків. До початку повномасштабної війни він навчався у металургійному коледжі у Маріуполі, його законним представником був директор навчального закладу. Після того, як місто перейшло під контроль російських військ, Єрмохіна вивезли на територію РФ і передали до прийомної родини у Підмосков'ї.

У листопаді 2023 року стало відомо, що Єрмохіну призначили прийом у підмосковному військкоматі на грудень 2023 року, коли йому виповниться 18 років.

Підліток записав звернення до президента України Володимира Зеленського із проханням допомогти йому повернутися в Україну.

Як повідомлялося, Зеленський обговорив з лідером Катару повернення депортованих дітей та "формулу миру". 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті