Макрон підтвердив, що Україна вже використовує французько-італійську систему ППО "SAMP-T"

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив у твіттері, що Україна вже поставила на озброєння систему протиповітряної оборони SAMP-T, яку Києву спільно надали Франція та Італія. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Щодо України у нас є спільна відповідальність: ми повинні стояти з нею пліч-о-пліч. Система SAMP-T вже розгорнута і діє - це конкретний приклад спільних дій Італії, Франції та України", - написав Макрон.

У вівторок, 20 червня, прем'єр-міністр Італії Джорджа Мелоні перебувала з візитом у Парижі. Як передає Рейтер, вона також підтвердила дані про те, що Україна вже використовує SAMP-T.

"Можна не сумніватися в тому, що Італія і Франція будуть і далі підтримувати Україну так довго, як це буде необхідно", - сказала Мелоні перед зустріччю з Макроном.

SAMP-T-Mamba - наземний ЗРК середнього радіусу дії, призначений для ураження балістичних і крилатих ракет, зокрема і протирадіолокаційних, а також літаків. Він використовує ракети-перехоплювачі Aster 30. SAMP-T може вражати одночасно 16 різних повітряних цілей. Дві пускові установки здатні вести вогонь у дуже високому темпі, випускаючи весь боєзапас за 10 секунд.

У повідомленні нагадується, що президент України Володимир Зеленський звернувся до Макрона і тодішнього глави уряду Італії Маріо Драгі з проханням надати Україні SAMP-T на початку жовтня 2022 року.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті