МАГАТЕ винесе на Радбез ООН новий план безпеки для Запорізької АЕС – ЗМІ

Генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії Рафаель Маріано Гроссі планує 30 травня представити в Раді безпеки ООН новий план щодо безпеки Запорізької атомної електростанції. Про це повідомлє «Washington Post».

Його план включає п'ять принципів: заборона на розміщення важкої військової техніки та військового персоналу на ЗАЕС, заборона стріляти з електростанції та в бік неї, захист усіх систем безпеки на АЕС, захист усіх зовнішніх ліній електропередачі, які з'єднують ЗАЕС з енергосистемою, та моніторинг дотримання цих принципів.

Зазначається, що цей план менш амбітний, ніж початкові спроби Гроссі створити повноцінну захисну зону навколо Запорізької атомної електростанції, але експерти стверджують, що він все ще може покращити нестабільну ситуацію.

Речник МАГАТЕ заявив, що глава відомства «продовжує інтенсивні переговори з усіма залученими сторонами щодо забезпечення захисту Запорізької АЕС».

Як повідомлялося, в ніч на 22 травня внаслідок російських обстрілів на Запорізькій АЕС відключилась остання високовольтна лінія передач. Наразі станція працює на дизель-генераторах.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті