Особисті відносини та повага між президентами України та США є безпрецедентними - Єрмак

Візит президента України Володимира Зеленського до США чітко продемонстрував, що США та Україна є стратегічними партнерами. Про це в ефірі єдиного телемарафону заявив голова Офісу президента України Андрій Єрмак 23 грудня.

"Це історичний, дуже своєчасний і потужний візит, який дуже чітко продемонстрував, що США та Україна – стратегічні партнери. Рівень наших відносин такий, якого ніколи раніше не було. Особисті відносини та повага між президентами справді є безпрецедентними", - заявив Єрмак. 

 

Він також зазначив, що найважливішим у промові Зеленського в Конгресі був її дух, зокрема його промова була "просочена" духом перемоги.

"Найголовніше в промові президента України – це її дух. Те, що Україна вже 300 днів бореться і вже не лише захищає себе, але ми знаємо, що ми вже деокупуємо території. Мова була просякнута духом перемоги та її відчуттям. Були дуже чіткі меседжі, що необхідно для цієї перемоги. Безумовно, ми хочемо, щоб вона настала якнайшвидше. Ми хочемо, і ми впевнені, що це буде наша спільна перемога і, в першу чергу, з нашим головним стратегічним партнером – США", - сказав він.

Крім того, за словами голови ОП, у промові Зеленського дуже важливими були меседжі про те, що українці вже перемогли Росію у своїх почуттях та у своїх головах.

"Ми впевнені, що це сьогодні відбувається і з нашими європейськими партнерами", - наголосив він.

Як зазначив Єрмак, вкрай важливо для всієї української делегації було подякувати народу США, адже увага до візиту президента України була безпрецедентною.

"Прості жителі Вашингтона стояли на вулицях, бачили український прапор на автомобілі президента, вони знімали відео. Думаю, якби у президента було 5-10 хвилин... Це сотні тисяч людей, які його вітали, передавали свою повагу до героїчної української нації та наших військовим", - розповів Єрмак.

"Весь світ бачив, скільки разів вставали члени Конгресу та аплодували нашому президенту, Україні та її народу. Думаю, це дуже показово. Багато хто говорив, що такого не було ще ніколи. І це є дуже потужним сигналом для подальшої стратегічної співпраці та віри, і впевненості у нашій перемозі", - резюмував він.

Нагадаємо, Байден підписав оборонний бюджет, який передбачає 800 мільйонів доларів для України.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті