Лубінець оприлюднив шокуючи кадри з виправної колонії на Вінниччині, де виявлено порушення прав і свобод ув’язнених

Кадри з виправної колонії на Вінниччині, де виявлено низку порушення прав і свобод ув’язнених, оприлюднив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець у своєму Телеграм-каналі 26 липня.

"Співробітники Департаменту НПМ Офісу Омбудсмана спільно з представниками громадськості відвідали ДУ "Ладижинська виправна колонія (№39)" на Вінниччині, – сказано в повідомленні. – Група НПМ встановила виявлених порушень прав і свобод ув’язнених та факти існування неформальної ієрархії, що призводить до сегрегації та дискримінації засуджених".

Зазначається, що на час відвідування в установі перебували 274 засуджених. З ними провели опитування.

"Секретаріатом Уповноваженого будуть скеровані до компетентних органів відповідні акти реагування", – йдеться в повідомленні.

Раніше з посиланням на Лубінця повідомлялось, що росія продовжує незаконно етапувати кримських політв’язнів на свою територію, стало відомо ще про три випадки.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті