Латвія повернула призов до армії: усі чоловіки від 18 до 27 років повинні відслужити рік

Латвія знову ввела обов'язкову військову службу для чоловіків певного віку, щоб стримати Росію від вторгнення в Європу. Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш, - пише The Telegraph 6 лютого.

Обов'язкова служба набула чинності на початку січня, всього за кілька тижнів до дворічної річниці вторгнення Росії в Україну.

"Ми знову представили проєкт. Ми використовуємо це, щоб збільшити розмір нашого активного і готового резерву", - сказав Каріньш

Уточнюється, що всі громадяни країни чоловічої статі віком від 18 до 27 років повинні будуть відслужити рік, зокрема ті, які проживають за кордоном.

"Ті, хто відмовляється служити, можуть бути оштрафовані або поміщені до в'язниці, хоча будуть застосовуватися деякі винятки, зокрема для людей із проблемами зі здоров'ям, батьків-одинаків і тих, хто має подвійне громадянство і вже служив за кордоном", - сказано в повідомленні.

За словами Каріньша, посилення оборони зараз посилає РФ сигнал про те, що бази Латвії та її європейських союзників прикриті.

"Ми повинні бути в такому стані готовності, щоб російські генерали і російські політичні класи ясно бачили, що рух до Європи неможливий", - сказав він.

Каріньш також заявив, що росії необхідно зрозуміти, що європейська оборона повністю готова до роботи і що неможливо домогтися якихось вигод без величезних втрат, і переконатися, що жодні вигоди насправді неможливі.

"Уявіть собі позитивний результат української війни - всю українську територію буде звільнено і війна закінчиться. Але того дня Росія все ще залишається загрозою", - сказав Каріньш.

Раніше повідомлялось, що Естонія, Латвія й Литва домовилися про спільну лінію оборони на кордоні з РФ та Білоруссю.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті