Латвія перебуває у трійці найбільших донорів військової допомоги Україні - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом зазначив, що Латвія перебуває в трійці найбільших донорів військової допомоги для України за відсотком національного ВВП. Про це Шмигаль повідомив у Фейсбук.

"Вдячний Президенту Латвії Едгарсу Рінкевичсу за візит в Україну в ці пам’ятні дні. Надзвичайно цінуємо допомогу, яку латвійські друзі надають нашій країні. Латвія перебуває в трійці найбільших донорів України у військовій допомозі за відсотком національного ВВП", - зазначив Шмигаль.

Співрозмовники обговорили реалізацію Формули миру президента Володимира Зеленського, підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Очільник уряду підкреслив, що для України в цьому важливий досвід Латвії.

"Подякував за допомогу у відновленні, зокрема в Чернігівській області. Підкреслив, що основним ресурсом відбудови України мають стати заморожені російські активи. Для цього спільно продовжуємо роботу над міжнародним компенсаційним механізмом", - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, президент Латвії показав, як переховувався в укритті під час нічної російської атаки на Київ. 

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті