Латвія перебуває у трійці найбільших донорів військової допомоги Україні - Шмигаль

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі із Президентом Латвії Едгарсом Рінкевичсом зазначив, що Латвія перебуває в трійці найбільших донорів військової допомоги для України за відсотком національного ВВП. Про це Шмигаль повідомив у Фейсбук.

"Вдячний Президенту Латвії Едгарсу Рінкевичсу за візит в Україну в ці пам’ятні дні. Надзвичайно цінуємо допомогу, яку латвійські друзі надають нашій країні. Латвія перебуває в трійці найбільших донорів України у військовій допомозі за відсотком національного ВВП", - зазначив Шмигаль.

Співрозмовники обговорили реалізацію Формули миру президента Володимира Зеленського, підтримку євроінтеграційних та євроатлантичних прагнень України.

Очільник уряду підкреслив, що для України в цьому важливий досвід Латвії.

"Подякував за допомогу у відновленні, зокрема в Чернігівській області. Підкреслив, що основним ресурсом відбудови України мають стати заморожені російські активи. Для цього спільно продовжуємо роботу над міжнародним компенсаційним механізмом", - наголосив Шмигаль.

Нагадаємо, президент Латвії показав, як переховувався в укритті під час нічної російської атаки на Київ. 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті