Китай не відчуває жодної відповідальності за те, щоб притягти Кремль за злочини, скоєні в Україні - Блінкен

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що офіційний візит голови КНР Сі Цзіньпіна до Москви свідчить про те, що Китай готує "дипломатичне прикриття" передбачуваним російським злочинам в Україні. Про це Блінкен заявив, виступаючи у Держдепартаменті, повідомляє CNN

"Поїздка голови Сі до Росії через кілька днів після того, як Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Путіна, говорить про те, що Китай не відчуває жодної відповідальності за те, щоб притягнути Кремль за злочини, скоєні в Україні, і замість того, щоб засудити їх, він швидше забезпечить дипломатичне прикриття Росії, щоб вона продовжувала вчиняти злочини", - сказав Блінкен. 

Блінкен також прокоментував ініціативу Китаю "щодо політичного вирішення української кризи". 

Він зазначив, що пропозиції Пекіна включають елементи, які підтримують США, але будь-які заклики припинити вогонь без виведення російських військ з України "означатиме підтримку ратифікації російського завоювання". 

"Припинення вогню зараз без довгострокового рішення дозволить президенту Путіну відпочити та переоснастити свої війська, а потім відновити війну у більш вигідний для Росії час. Світ не повинен бути обдурений тактичним ходом Росії, який підтримує Китай чи будь-яка інша країна, щоб заморозити війну на своїх умовах ", - додав Блінкен. 

Нагадаємо, 20 березня розпочався державний візит Сі Цзіньпіна до РФ, він триватиме до 22 березня. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті