"Контроль працює тільки за участю німецьких солдатів": Шольц знову відкинув можливість передачі Києву ракет Taurus, пояснивши причину

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що передача Україні далекобійних ракет Taurus неможлива, тому що ФРН повинна зберегти контроль над розгортанням цього озброєння, а це можливо тільки за присутності на українській території німецьких солдатів. Про це пише "BBC News. Русская служба" 4 березня.

"Неприйнятно постачати систему зброї, яка досягає дуже великої відстані, і не думати про те, як можна контролювати цю систему. Якщо ви хочете мати контроль, то він працює тільки за участю німецьких солдатів, тому для мене про це не може бути й мови", - сказав Шольц.

Зазначається, що минулого тижня канцлер Німеччини знову виключив відправлення ракет Taurus в Україну, заявивши, що це означатиме, що Німеччина стане стороною у війні з Росією. Тоді Шольц заявив, що Німеччина не може дати Україні "...зброю з дальністю дії 500 км, яка в разі неправильного використання може досягти мети в Москві". Незабаром після цього в Німеччині спалахнув скандал у зв'язку з витоком розмови високопоставлених офіцерів бундесверу, під час якої, за твердженням російської держпропаганди, вони обговорювали підрив Керченського мосту ракетами Taurus.

Раніше повідомлялося, що Німеччина розслідує "дуже серйозний" витік після публікації розмови "німецьких офіцерів" про ракети Taurus.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті