Компанії "Мотор Січ", "Укрнафту" та "АвтоКрАЗ" передали до управління Міноборони

Активи компаній "Укрнафта", ВАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор" передали до управління Міністерства оборони. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов під час брифінгу, - повідомить "ЕП".

Він пояснив, що відчуження п'яти підприємств відбулося на виконання рішення Ставки Верховного головнокомандувача та у зв'язку із військовою необхідністю 6 листопада.

"Вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони України", - сказав Данилов.

Секретар РНБО додав, що після завершення дії військового стану зазначені активи можуть бути повернені власникам або можливе відповідне відшкодування їхньої вартості.

Крім того, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на брифінгу, що ці п'ять підприємств мають повною мірою забезпечувати оборонні потреби нашої держави у воєнний час. Підприємства стратегічно важливі і постачають продукцію, яка є критично необхідною для потреб армії, - передає Інтерфакс-Україна.

"Вони повинні працювати 24/7 для потреб нашої держави", – наголосив Шмигаль.

Глава уряду запевнив, що працюючі на цих підприємствах продовжать працювати, буде більше замовлень та гарантій від держави.

"Ті, які не працювали на сьогоднішній день, їхню роботу буде відновлено, трудові колективи повертатимуться до роботи. Їх потенціал використовуватиметься повністю", – додав прем'єр.

Раніше Нацкомісія по цінним паперам і фондовому ринку НКЦПФР прийняла рішення про забезпечення примусового відчуження у власність держави акцій ПАТ "Укрнафта", ПАТ "Укртатнафта", АТ "Мотор Січ", ПрАТ "АвтоКрАЗ" та ПрАТ "Запоріжтрансформатор". Таким чином регулятор дозволив списання акцій вказаних підприємств з рахунків приватних осіб, у власність держави.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті