Комітет Червоного Хреста допоможе у розшуку полонених та безвісти зниклих на Луганщині - Лисогор

МКЧХ допоможе у розшуку полонених та безвісти зниклих, а також у забезпеченні мешканців Луганщини медичними послугами. Про це повідомив очільник Луганської ВЦА Артем Лисогор 23 червня.

Він написав, що зустрівся із головою субделегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста у м.Дніпро Ларсом Тор К’єрландом.

"Луганщина, мабуть, найбільше постраждала від повномасштабної російської агресії. На окупованих територіях повністю зруйнована система охорони здоров’я. Тому ми маємо бути готовими одразу після звільнення Луганської області надавати повний спектр медичних послуг нашим громадянам, як тим, що будуть повертатись додому, так і тим, хто перебував в окупації", - зазначив Лисогор.

Ларс Тор К’єрланд зупинився на тому, що МКЧХ має офіс й на тимчасово окупованій території Луганської області та працює з обох боків лінії фронту. 

"Ми готові надати усю можливу підтримку в межах нашого мандату. Це, безумовно, медицина, але Червоний Хрест має й інші можливості. Велика частина роботи тісно пов’язана із реалізацією Женевської конвенції і передбачає захист як цивільних осіб, так і військовополонених", - зазначив голова субделегації МКЧХ.

"У цьому контексті обговорили співпрацю щодо пошуку зниклих безвісти та встановлення місць перебування полонених, а також у проведенні робіт по ідентифікації тіл загиблих після деокупації територій", - розповів Лисогор.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті