Колектив драмтеатру з Маріуполя зіграв свою першу виставу в Ужгороді (ФОТО)

Донецький академічний обласний драматичний театр із Маріуполя зіграв в Ужгороді виставу "Крік нації", - повідомляє Укрінформ.

Прем'єра вистави відбулася 16 липня в Ужгороді на великій сцені Закарпатського обласного музично-драматичного театру ім. братів Шерегіїв.

На сцені – сім акторів Донецького академічного обласного драматичного театру (м. Маріуполь) – це ті учасники колективу із двохсот осіб, які змогли виїхати та виявили бажання відроджувати свій театр в Ужгороді разом із режисером Людмилою Колосович, директором театру.

Зазначається, що спектакль "Крік нації" режисерка створювала разом з акторами трупи. Це історія про життя Василя Стуса у прочитанні маріупольців.

Дату прем'єри також обрали невипадково. Як розповіла Колосович, 4 місяці тому, 16 березня, росіяни скинули бомбу на Маріупольський драмтеатр.

"Тому ми рівно через чотири місяці після цього прем'єрою вистави про Стуса заявили про себе всьому світу: ми - живі", - сказала вона.

Після прем'єри акторів та режисера нагородили пам'ятними нагрудними знаками "За розвиток Донеччини".

З цією виставою маріупольці планують подорожувати світом - вже є попередні домовленості про його показ у Польщі, Франції та Словаччині.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті