Коаліція зі створення спецтрибуналу для росії продовжує зростати - Кулеба

Україна спільно з коаліцією країн продовжує роботу зі створення Спеціального трибуналу щодо керівництва РФ, і ця коаліція продовжує зростати. Про це 27 лютого повідомляє прес-служба МЗС із посиланням на міністра Дмитра Кулебу.

"Ми не припиняємо ні на мить роботи над створенням Спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва Росії та їхніх поплічників за злочин агресії проти України. Усі звірства росіян похідні від нього. Потрібно усунути причини, а не лише симптоми", - заявив голова. МЗС.

З такою заявою Кулеба виступив на 52 сесії Ради з прав людини ООН "Агресія проти України: вплив на права людини та гуманітарну ситуацію в Україні та світі". За його словами, росія постійно порушує міжнародне гуманітарне право та права людини.

Зокрема, країна-окупант нехтує нормами моралі та незаконно вивозить українських дітей на свою територію.

"Міжнародна незалежна комісія ООН документує докази масштабних та системних порушень Росією прав людини, воєнних злочинів, злочинів проти людяності, які будуть використані у майбутніх міжнародних судових процесах. Продовження мандату стане вагомим внеском у забезпечення справедливості", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд заявила, що міжнародний трибунал щодо злочинів росії може бути створений до літа.

Статті

Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Всі статті