Коаліція зі створення спецтрибуналу для росії продовжує зростати - Кулеба

Україна спільно з коаліцією країн продовжує роботу зі створення Спеціального трибуналу щодо керівництва РФ, і ця коаліція продовжує зростати. Про це 27 лютого повідомляє прес-служба МЗС із посиланням на міністра Дмитра Кулебу.

"Ми не припиняємо ні на мить роботи над створенням Спеціального трибуналу для притягнення до відповідальності політичного та військового керівництва Росії та їхніх поплічників за злочин агресії проти України. Усі звірства росіян похідні від нього. Потрібно усунути причини, а не лише симптоми", - заявив голова. МЗС.

З такою заявою Кулеба виступив на 52 сесії Ради з прав людини ООН "Агресія проти України: вплив на права людини та гуманітарну ситуацію в Україні та світі". За його словами, росія постійно порушує міжнародне гуманітарне право та права людини.

Зокрема, країна-окупант нехтує нормами моралі та незаконно вивозить українських дітей на свою територію.

"Міжнародна незалежна комісія ООН документує докази масштабних та системних порушень Росією прав людини, воєнних злочинів, злочинів проти людяності, які будуть використані у майбутніх міжнародних судових процесах. Продовження мандату стане вагомим внеском у забезпечення справедливості", - наголосив Кулеба.

Нагадаємо, раніше Вікторія Нуланд заявила, що міжнародний трибунал щодо злочинів росії може бути створений до літа.

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті