КНДР в ході випробувань запустила дві ракети, не дивлячись на осуд сусідніх держав

Північна Корея випустила дві балістичні ракети малої дальності в бік своїх східних вод у понеділок. Про це 20 лютого повідомляє агентство AP.

Корейці проводять випробування зброї під час широкого засудження таких навчань. Це сталося вдруге за три дні. Цей процес спонукав Токіо запросити екстрене засідання Ради Безпеки ООН.

Ці запуски відбулися після суботнього запуску міжконтинентальної балістичної ракети та погроз Північної Кореї дати безпрецедентно сильну відповідь на військові навчання США та Південної Кореї, які Північна Корея розглядає як репетицію вторгнення. Деякі експерти кажуть, що Північна Корея наполягає на більш потужній зброї, щоб вона могла посилити свій вплив на потенційні переговори зі Сполученими Штатами.

Збройні сили Південної Кореї заявили, що зафіксували два запуски ракет у понеділок вранці з міста на західному узбережжі, на північ від Пхеньяна, столиці Північної Кореї. Японія заявила, що обидві ракети впали у водах за межами виключної економічної зони Японії, і що жодних пошкоджень літаків і суден у цьому районі не було.

За оцінками Японії та Південної Кореї, північнокорейські ракети пролетіли на максимальній висоті 50-100 кілометрів (30-60 миль) і на відстані 340-400 кілометрів (210-250 миль). Ці відстані вказують на те, що Південна Корея знаходиться в радіусі ураження.

Початковий брифінг Ради Безпеки під керівництвом помічника Генерального секретаря з політичних питань Халеда Кхіарі заплановано на пізній понеділок.

Як повідомлялося раніше, Північна Корея відбирає військових та поліцейських "для відновлювальних робіт" на окупованому Донбасі. 

Статті

Луганськ
27.03.2024
17:45

«Бери й роби!» Як переселенцю почати заробляти в новій ніші на новому місці

«Треба усвідомлювати, що майже ніхто на новому місці не починає дійсно з абсолютного «нуля» – бо у вас є освіта, досвід, особисті цінності тощо. Все це вже є у людини, є невід’ємною частиною її буття»
Країна
27.03.2024
12:46

Валютне питання, або Як олігархи наштовхнулися на Нацбанк

Подальше зниження курсу гривні остаточно доб'є споживчий попит, який в умовах повномасштабної війни і так уже давно "нижчий від плінтуса". Ну а "мертвий" споживчий попит – це "мертва економіка".
Світ
26.03.2024
07:36

«Вже зараз можна купити квитки до Криму на червень». Російські ЗМІ про Україну

"У реакції Києва - вся суть цього терористичного режиму. Важко навіть описати ту суміш захоплення, зловтіхи і захвату, яку трагедія викликала в українських ЗМІ..."
Всі статті