Кабмін запустив нові грантові програми для ветеранів бойових дій на старт і розвиток власного бізнесу

Кабінет Міністрів розширює проєкт єРобота і з 10 квітня запускає нові грантові програми для ветеранів на старт або розвиток власного бізнесу. Про це повідомили в уряді.

Програма передбачає надання таких грантів:

250 тис. грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення одного робочого місця. Заявку на грант має право подати лише ветеран

500 тис. грн – для дружини/чоловіка учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни за умови створення двох робочих місць.

1 млн грн – для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни, які зареєстровані як ФОП не менш ніж 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, мінімум 2 з яких займуть ветерани або особи з інвалідністю внаслідок війни. 

Гранти на 500 тис. грн та 1 млн грн надаватимуть за умови співфінансування: 30% коштів має вкласти отримувач гранту, а 70% надасть держава.

Підприємець може використати грант на придбання обладнання, сировини, матеріалів, оренду приміщення і транспортних засобів, необхідних для реалізації свого бізнес-проєкту, закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату послуг з маркетингу та реклами.

Для отримання фінансування ветерану або другому з подружжя ветерана необхідно подати заявку через портал Дія разом із бізнес-планом свого проєкту. Після перевірки кредитної історії, документів та оцінки бізнес-плану заявник має пройти співбесіду з фахівцями Держслужби зайнятості. За її підсумками служба ухвалює рішення про надання чи відмову в наданні гранту. 

Отримувачі грантів зможуть також безоплатно пройти навчання з питань підприємництва та отримати консультації в регіональних центрах зайнятості.

Нагадаємо, у липні минулого року урядовці запустили грантову програму єРобота, в рамках якої вже видали майже 4 тис. грантів на понад 1,5 млрд  гривень

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті