До 12 років в‘язниці засуджені два рашиста, які катували людей в Бучі

Два російські військові, які катували мешканців на околицях Бучі, отримали по 12 років в'язниці. Про це 2 грудня повідомляє Офіс генпрокурора.

"Прокурори в суді довели, що на початку березня 2022 року військовослужбовці 5 окремої танкової бригади ЗС РФ в/ч 46108 міста Улан-Уде, перебуваючи в селі Бузова Бучанського району Київської області, жорстоко поводилися з місцевим населенням, серед яких були жінки та діти" , – повідомили в ОГП.

За даними слідства, обидва військові увірвалися до приватного будинку і, погрожуючи зброєю, били та катували чотирьох чоловіків на очах жінок та малолітніх дітей. Проти малюків та жінок також погрожували застосувати зброю. Після знущань окупанти забрали гроші та цінні речі, які належали постраждалим.

Суд визнав обох російських солдатів винними у порушенні законів та звичаїв війни (частина 1 статті 438 КК України). Вони засуджені до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вирок одержав російський військовий, який убив мирного жителя у Чернігівській області.

Статті

Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Всі статті