Ізраїль вимагає відставки генсека ООН за "співчуття" терористам ХАМАС

Постпред Ізраїлю в ООН Гілад Ердан зажадав, щоб генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш подав у відставку, оскільки він "не гідний" очолювати найбільшу міжнародну організацію. Про це він написав у соцмережі Х (колишній Twitter) 25 жовтня.

Посол Ізраїлю в ООН написав, що "генеральний секретар ООН, який виявляє "розуміння" кампанії масових вбивств дітей, жінок і людей похилого віку, не гідний очолювати ООН".

"Я закликаю його негайно піти у відставку", – написав Ердан.

На його думку, "немає жодного виправдання та сенсу розмовляти з тими, хто співчуває найжахливішим злочинам, скоєним проти громадян Ізраїлю та єврейського народу".

Приводом для обурення представника Ізраїлю стала публічна заява Гутерреша на засіданні Ради Безпеки ООН 24 жовтня, де він сказав, що атака ХАМАС на Ізраїль "відбулася не у вакуумі", а тому, що палестинський народ протягом десятиліть "зазнавав задушливої окупації", яка довела його до розпачу.

Після цієї заяви глава МЗС Ізраїлю Елі Коен негайно скасував двосторонню зустріч із Гутеррешем.

Також Ізраїль, за повідомленням The Times of Israel, призупинив видавання віз представникам ООН, зокрема, візу не зміг отримати заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що його країна не вважає ХАМАС терористичною організацією. 

Як повідомлялося, в Ізраїлі опізнано тіла понад тисячі жертв нападу ХАМАС.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті