Інформації про корупцію під час використання наданої Україні зброї від міжнародних партнерів не було - керівник САП

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Олександр Клименко заявляє, що до антикорупційних органів України не надходила інформація від міжнародних партнерів щодо корупції або нецільового використання зброї, яку надають Україні міжнародні партнери, - пише "Інтерфакс.Україна".

Журналістам у вівторок у Києві в перерві антикорупційного форуму "Доброчесність - майбутнє української державності" керівник САП Клименко розповів, що антикорупційні органи постійно просять міжнародних партнерів про надання інформації щодо ймовірних корупційних фактів або нецільового використання поставленої партнерами в Україну зброї.

"Ми готові ставити це в найвищий пріоритет і розпочинати розслідування. Але з такими фактами до нас вони не зверталися", - наголосив керівник САП.

"Що стосується зброї, яка видається партнерами безкоштовно. У нас немає станом на зараз запитань від партнерів щодо використання цієї зброї", - сказала народна депутатка, членкиня тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради (яка контролює, зокрема, використання цієї зброї) Анастасія Радіна.

За її словами, відпрацьовано механізми звітності, інформування партнерів про втрати на полі бою.

"Ми спілкувалися з військовими аташе всіх країн-партнерів, які дають нам зброю. Ні від кого ми не почули сумнівів щодо нецільового використання цієї зброї", - наголосила депутатка.

Вона додала, що члени ТСК регулярно їздять на склади зберігання зброї та на передову, щоб подивитися, як працює система обліку.

"У нас немає жодного підтвердженого кейса будь-якого зловживання зброєю, яку представляють партнери", - підсумувала парламентарій.

Статті

Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Всі статті