Ідентифікації отримувачів пенсій та соцвиплат в "Ощадбанку": у Мінреінтеграції заявили про важливі зміни

Для отримувачів пенсій термін для ідентифікації у "Ощадбанку" буде продовжено до кінця січня 2024. Про це повідомляє Мінреінтеграції 15 липня. 

"Нещодавно внутрішні переселенці почали отримувати смс-повідомлення від Ощадбанку про те, що до 1 вересня потрібно пройти ідентифікацію у відділеннях банку. Вчора 14 липня це питання стало предметом обговорення на Координаційному штабі з питань ВПО під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, члени Коордштабу домовились про те, що:

- Ощадбанк припинить (https://oschadbank.ua/news/do-uvagi-vnutrisno-peremisenih-osib-2) зазначену смс-розсилку;

- для отримувачів пенсій термін для ідентифікації продовжити до кінця січня 2024;

- для отримувачів виплат ВПО ідентифікацію взагалі не застосовувати (оскільки термін виплат обмежено 6 місяцями).  Наразі Мінсоцполітики напрацьовує проєкт відповідних нормативних змін, які будуть прийняті найближчим часом, - зазначають у мінестерстві.

Як повідомлялося раніше, Голова правління Громадського холдингу "ГРУПА ВПЛИВУ" Тетяна Дурнєва, розповіла про те, хто з переселенців не/зможе отримати соціальні виплати згідно постанови Кабміна щодо змін у порядку  призначення виплат на проживання для внутрішньо переміщених осіб з 1 серпня 2023 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті