ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цьогоріч проходитиме 22-25 червня

ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цьогоріч проходитиме з вечора 22 червня (офіційне відкриття) до 25 червня. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

"Ми впевнені, що Книжковий Арсенал цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом і надати сцену, щоби осмислити наш досвід", - сказала генеральний директор Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Захід складатиметься з програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з тематичними секціями.

Цьогоріч книжковий ярмарок буде організований в інший спосіб, операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні. Зокрема, книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн», книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література», книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Оператором секції «Арткнига» стане Довженко-Центр в межах міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом.

"Книжковий Арсенал традиційно приділяє особливу увагу секції «Воєнна література». У просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року", - зазначають у пресслужбі фестивалю.

Над програмною частиною Книжкового Арсеналу працюватимуть запрошені куратори. Близько 50 подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому арсеналі доступне найпростіше укриття, облаштоване за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» засновано Мистецьким арсеналом з 2011 року.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті