ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цьогоріч проходитиме 22-25 червня

ХІ Міжнародний фестиваль "Книжковий Арсенал" цьогоріч проходитиме з вечора 22 червня (офіційне відкриття) до 25 червня. Про це повідомляє пресслужба фестивалю.

"Ми впевнені, що Книжковий Арсенал цього року потрібен як ніколи. Він має підтримати, посилити стійкість і надихнути усіх нас. Тому сьогодні ми оголошуємо дати щорічного фестивалю і зробимо все, щоб створити комфортний і безпечний простір, аби зібратися разом і надати сцену, щоби осмислити наш досвід", - сказала генеральний директор Мистецького арсеналу Олеся Островська-Люта.

Захід складатиметься з програмної частини фестивалю та книжкового ярмарку з тематичними секціями.

Цьогоріч книжковий ярмарок буде організований в інший спосіб, операторами продажу книжок на фестивалі будуть не окремі видавництва, а локальні київські книгарні. Зокрема, книгарня «Сенс» представить секцію «Нонфікшн», книгарня «Книжковий Лев» — секцію «Художня література», книгарня «Закапелок» — секції «Дитяча література», «Комікси та графічні романи».

Оператором секції «Арткнига» стане Довженко-Центр в межах міжінституційного партнерства з Мистецьким арсеналом.

"Книжковий Арсенал традиційно приділяє особливу увагу секції «Воєнна література». У просторі ярмарку буде представлена добірка видань, створених ветеранами війни, учасниками бойових дій, членами їхніх сімей, книги про війну, видані після 2014 року", - зазначають у пресслужбі фестивалю.

Над програмною частиною Книжкового Арсеналу працюватимуть запрошені куратори. Близько 50 подій у межах фокус-теми, основної літературної програми, програми для дітей та підлітків, перформативні, професійні події відбуватимуться на трьох сценах.

Для безпеки учасників ярмарку та програми подій у Мистецькому арсеналі доступне найпростіше укриття, облаштоване за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Міжнародний фестиваль «Книжковий Арсенал» засновано Мистецьким арсеналом з 2011 року.

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті