Грабував українців під виглядом "обшуків": колаборант з "Куп’янського МВС РФ" проведе 13 років за ґратами

Реальний термін ув’язнення отримав ще один колаборант, який співпрацював з агресором на період окупації Харківщини. Зловмисника було затримано одразу після звільнення Куп’янського району, повідомляє СБУ у своєму Телеграм-каналі 27 вересня. 

"У серпні 2022 року він добровільно вступив до окупаційного "пункту поліції №2", який діяв на території тимчасово захопленої громади. Перебуваючи там на "посаді слідчого", він займався фабрикуванням «карних справ» проти місцевих жителів для подальшого ув’язнення потерпілих до російських катівень", - сказано в повідомленні.

Також колаборант разом із озброєними окупантами та їхніми поплічниками вдиралися до осель українців та грабували їх під виглядом "обшуків". Під час таких "рейдів" рашисти виносили з помешкань гроші, побутову техніку та інше приватне майно. У разі опору російські карателі застосовували зброю або викрадали власників оселі з їхніми сім’ями. 

Зазначається, що під час звільнення райцентру колаборант намагався "залягти на дно", щоб уникнути правосуддя. Однак ховався він недовго - вже через день після деокупації громади співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився місцевий житель, колишній посадовець органів внутрішніх справ, який у 2017 році звільнився зі служби за станом здоров’я. Після початку повномасштабного вторгнення РФ він підтримав російських окупантів і, "дочекавшись" їх у Куп’янську, приєднався до загарбницьких лав.

На підставі зібраних СБУ доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність) та призначив йому 13 років тюрми із позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 10 років.

Раніше повідомлялось, що ще 12 освітян-колаборантів з Луганської області отримали підозру.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті